Profil típusok – műanyag ablakokhoz, ajtókhoz

Profil típusaink: CT70, Living Md, Living AS

Ezek a profilok tökéletesen lefedik a korszerű, kiváló minőséget képviselő nyílászárók elkészítéséhez szükséges műszaki elvárásokat. Erről természetesen megfelelő tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

 

Mit nevezünk ablak, ajtó profilnak?

A műanyag ablak, vagy ajtó valamilyen profil típusból, (műanyag keret rész) és az ebben elhelyezett acélmerevítésből áll. A műanyag keretben találhatók a sokat hallott, hivatkozott légkamrák is. A légkamrák a műanyag nyílászáró profilok kiemelkedően fontos részét képezik (hőszigetelés, stabilitás szempont). Az ablak profil típusok minél több légkamrával rendelkeznek a profilban, annál optimálisabb lesz a hő és hangszigetelése a nyílászárónak. A légkamra szám növekedésével azonban a profil típusnak is vastagabbnak kell lennie, ill. kiemelten fontos a felhasznált műanyag minősége!

Az 5 légkamrás profilok általában 70mm vastagok, a 7 légkamrás ablak profil típusok általában 75-86mm vastagok.

Ha a növelt légkamraszám esetén nem megfelelő a profil szélessége, az statikailag gyengébbé, hőszigetelésében rosszabbá teszi az ablakot, illetve alaktartási problémák is jelentkezhetnek.

A profil szerkezete és anyagminősége az ablak, vagy erkélyajtó hőszigetelésének hatékonyságát (az üvegezés mellett), és az ablak szerkezet stabilitását és betörésvédelmét is meghatározza.

Ablak, ajtó üzlet honlapunkon vásárolható nyílászárók a Németországban gyártott, kiemelkedő, professzionális minőséget képviselő Schüco profilokra épülnek. ( A Schüco márka iránti elkötelezettségünkről a miért a Schüco? oldalmenünkben írunk majd).

A Schüco pvc (műanyag) ablak,ajtó profilok nagy keménységű speciális PVC anyagból készülnek, amelyet a profilba csavarozott acélmerevítések tesznek kiemelkedően stabillá. alaktartóvá (vetemedés, deformálódás kizárva!)

Az acélmerevítés anyagvastagsága és formája határozza meg az ablak statikai tulajdonságait. Minél vastagabb anyagból készült és minél többször hajlított a merevítés, annál jobb.

Fontos szempont a műanyag ablak esetében, ha cserélni kell az ablak üvegét, az üvegléc eltávolítható-e roncsolás nélkül. Ez csak azoknál a profiloknál lehetséges, ahol az üveglécek „ lába üvegléc  nútba pattan be.