Műanyag ajtó:

bejárati ajtó, erkélyajtó, teraszajtó

A helyes ajtó választás alapjai

Műanyag ajtó típusok a kiváló minőségű ablak típusokhoz hasonló hőszigetelési, vízzárási, hanggátlási és légzárási tulajdonságokkal rendelkeznek. Elvárás a magas esztétikai és betörésgátlási igény, amely egyaránt vonatkozik a ház bejárati ajtó, erkélyajtó, vagy tolóajtó típusaira. Ezeket a nyílászáró fajtákat általában többször használják mint az ablakokat, így nagyobb igénybevételnek is vannak kitéve. Otthona ajtóit Ön is több évtizedig szeretné megelégedéssel használni, így még nagyobb fontossággal bír a megbízhatóság, a magasabb minőség. Hosszabb távon ez sokkal kifizetődőbb, mint az olcsó tucat ajtó minőség.

 

Önt melyik műanyag ajtó típus érdekli?

Mitől lesz jobb egy látszatra egyforma bejárati ajtó, vagy erkélyajtó a másiknál?

  • Szakszerűség, gyártás technológia
  • A merevítés anyaga, megléte
  • Biztonság
  • Funkció, esztétika
  • Élettartam, precíz működés
  • Ár/érték arány

Milyen a szakszerűség, a technológia?

Nem elég mondani, írni, egy hiteles gyártó, forgalmazó ezt bizonyítani is tudja mitől kiváló az ő nyílászárója. Fontos, hogy az ajtógyártó, a saját profilforgalmazója (az az itt található nyílászárók esetében ez a SCHÜCO német cég) által előírt gyártás technológiát használja.

Sajnos sok nyílászárógyártó ezeket a technológiai előírásokat figyelmen kívül hagyva próbálja a végterméket olcsóbban előállítani, hogy vonzóbb áron tudja kínálni nyílászáróit. Az itt forgalmazott műanyag ajtók mindegyike ellenőrizhetően megfelel a fenti előírásoknak. A Schüco műanyag bejárati ajtó, erkélyajtó, vagy tolóajtó esetében a szigorú ellenőrzések, illetve a gyártó cég minősítése okán nem lehetnek ilyen trükkök. A Schüco bejárati ajtó  alapszinten képviseli a megvételre  ajánlott minőségi terméket.

Milyen az ajtó merevítése?

Az igazán jó megoldás az acélmerevítés, ami az itt ajánlott műanyag ajtóknál, ablakoknál alapfelszereltség!

Ez a megbízható, hosszú életű, precízen működő ajtók esetén fontos tényező. A kvalitásra adó forgalmazó cégeknél ez nem kérdés. Látszólag azonos tudású ajtók esetén ezt a merevítési módot (is) fontos tisztázni.  Előfordul, hogy a gyártó olyannyira „olcsósítani” kívánja a szerkezetet, hogy a merevítés vastagságát rosszul választja meg, vagy kihagyja, amivel természetesen ront a bejárati ajtó, erkélyajtó, vagy tolóajtó stabilitásán.

Mi az acélmerevítés jelentősége, miért jobb az ilyen ajtó?

A profilba csavarozható acélmerevítés, mint a neve is sejteti plusz merevséget ad az ajtónak, ablaknak. Az itt vásárolható ajtók minőségi merevítéssel készültek (horganyzott acél). A hajlított anyagvastagság és keresztmetszet itt még tovább növeli a műanyag bejárati, vagy erkélyajtó, toloajtó szerkezetét,stabilitását. Ez fontos, mert az ajtó szerkezetünk ki lesz téve az időjárás viszontagságainak (télen extrém hideg, nyáron tűző napsütés, eső, hó, de elég csak egy nagyobb szél), amit a szerkezetnek stabilan, káros deformálódástól mentesen bírnia kell.

Biztonság – a minőségi szint emelése

Ha jók az alapok (anyagminőség, gyártástechnológia) akkor már rossz ajtónk nem lehet. Precíz működés, stabil szerkezet, kiváló hőszigetelés az eredmény. Már csak jól kell „felöltöztetni”, magasabb műszaki tartalommal például: Emelt biztonsági fokozatnak (RC2 minősítésnek) megfelelő vasalat beépítése, Üvegezett ajtó esetén biztonsági üveg alkalmazása.

Díszpaneles bejárati ajtó esetén biztonságot növelő acélmerevítéses ajtóbetéttel, ami az esztétikai megjelenésre nincs hatással. A betörések jelentős része a bejárati ajtókon történik befeszítéssel, cilinder letörésével vagy felfúrásával. Ezt megakadályozni több ponton záródó biztonsági zárakkal, acélcsapos, vagy acélkampós záródás és erős tokra szerelt zárólemezek felszerelésével lehet.

Funkció és esztétika

A fentieket figyelembe véve, már tényleg csak esztétikailag lehet jobbá tenni ajtónkat: kilincs helyett tolópajzs, esztétikus házszám, kitekintő, vagy a bejárati ajtóhoz illő levélbedobó is egyediséget adhat.

Élettartam, precíz működés

Általában az ajtókat többször használjuk, mint az ablakokat, ez máris megindokolja, hogy miért nagyon fontosak a fentebb írtak. Ezért is forgalmazzuk a a Schüco, minősített nyílászárókat, mert kiváló anyagokból készül, szakszerű gyártás mellett és ez jelentősen megnöveli az ajtók „egészséges” élettartamát.

A műanyag ajtó ára, értéke

Nem mondhatjuk, hogy az itt kínált műanyag nyílászárók (ajtók) a legolcsóbb „jó vétel” kategóriába tartoznak. Azt viszont igen, hogy a legjobb ár/érték arányt képviselik és az itt ismertetett bejárati ajtók, erkélyajtók, tolóajtók és a forgalmazó üzletek, szakemberek, nyugodt lelkiismerettel, felelősen ajánlják megvételre.

 

Amennyiben a fentiek teljesülnek a különböző műanyag ajtó típusok (bejárati ajtó, erkélyajtó, tolóajtó) esetén, akkor azok teljesítik a megvételre ajánlott minősítést.

Mit tudnak a Schüco műanyag ajtók?

  • több évtizedes élettartam
  • precíz, megbízható működés
  • valós, érvényesíthető garancia
  • hosszú távon is megbízható hőszigetelő tulajdonságok